slide1 slide3

TvojKouč.sk | vzdelávacie centrum©

Osobnostný, vzťahový a kariérny rozvoj

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

 

Na partnerskom vzťahu treba neustále pracovať. Nesmieme ho brať ako samozrejmosť. A aby sme sa cítili šťastní aj po 15 rokoch, tak nesmieme zaspať na vavrínoch a neustále treba pracovať na jeho zlepšení … obidve strany. A viete, čo je potrebné, aby ste boli šťastní vo vzťahu? Ak aj vy pracujete na tom, ako zlepšiť svoje manželstvo, tu je 10 tipov na návyky šťastných párov.

1. Chodievajte spať v rovnakom čase
Couple lying in bed sleeping. Spomeňte si na začiatok vášho partnerstva, kedy ste sa nemohli dočkať chvíle, že spoločne uľahnete do postele. Šťastné páry nechodia do postele v rôznych časoch. Chodia spať v rovnakú dobu, a to aj v prípade, že jeden partner neskôr vstane a robí veci, pokiaľ ich partner spí. Dotyk pokožky pri spoločnom zaspávaní udržuje vzájomnú náklonnosť šťastných párov.

2. Pestujte si spoločné záujmy
Keď prvotné zamilovanie pominie, tak sa bežne stáva, že si manželia uvedomia, že nemajú žiadne spoločné záujmy. Spoločné záujmy, ktoré môžu robiť spolu a na ktoré sa obidvaja tešia. Pokiaľ spoločné záujmy nemáte, tak si ich musíte nájsť a rozvíjať ich. Zároveň je však dobré, ak máte aj záujmy, ktoré bavia len Vás, pri ktorých trávite čas sám, bez svojho partnera. Znemožnia vám, sa tak stať na partnerovi príliš závislí.

3. Prechádzka ruka v ruke a bok po boku stastny-par-ruky
Šťastné páry chodia pohodlne ruka v ruke a bok po boku. V žiadnom prípade nie, že jeden z partnerov ide o pár krokov pred tým druhým, alebo že jeden druhého pomaly ťahá za ruku. Dôležité je ísť so svojím partnerom rovnocenne, bok po boku.

4. Dôverujte
Pokiaľ máte vo vzťahu nezhody, ktoré neviete vyriešiť, šťastné páry skôr vsádzajú na vzájomnú dôveru a tolerantnosť, než na nedôverčivosť.

5. Zamerajte sa viac na to, čo váš partner robí dobre a nie na to, čo on alebo ona robí zle
Ak budete hľadať veci, ktoré váš partner robí zle, vždy niečo určite nájdete. Keď sa pozriete na to, čo ona alebo on robí dobre, takisto vždy určite niečo nájdete. To všetko záleží na tom, čo chcete na tom druhom hľadať. Šťastné páry hľadajú tie pozitívne veci.

6. Objímajte sa
Naša koža má pamäť na dotyky. Dobre si pamätá príjemné pocity pri objatiach. Páry, ktoré sa objímajú, dávajú svojmu telu i mysli najavo, že sa milujú.

7. Každé ráno si povedzme “milujem ťa” a “prajem pekný deň”
Je to výborný spôsob, ako svojho partnera vyzbrojiť trpezlivosťou a toleranciou, ktorú bude potrebovať cez deň pri rôznych dopravných zápchach, dlhých radách či ďalších ťažkostiach.

8. Každý večer si povedať “dobrú noc”, bez ohľadu na to, ako sa cítime
Povedať to bez ohľadu na to, či ste na svoju drahú polovičku naštvaný alebo nie. Vypovedá to o tom, že to, čo je medzi vami a vaším partnerom je väčšie a pevnejšie, než akékoľvek aktuálne problémy.

9. Buďte v kontakte aj počas dňa
Zavolajte svojmu partnerovi domov alebo do práce aj počas dňa, aby ste vedeli, čo sa u neho alebo u nej deje. Je to výborný spôsob, ako prispôsobiť svoje očakávania na vašu situáciu počas dňa. Napr. ak váš partner má hrozný deň, bolo by nerozumné od neho alebo od nej očakávať, aby boli nadšení z niečoho dobrého, čo sa stalo cez deň vám. Takto budete na to pripravení, budete vedieť, čo môžete očakávať a nebudete reakciou partnera sklamaný/á.

10. Buďte hrdý/á na to, keď ste videný/á so svojím partnerom dvojica
Šťastné páry sú radi- nemajú problém s tým, keď sú na verejnosti videní ruka v ruke, s rukou na ramene či okolo pása. Neberú to ako chválenie sa, ale dávajú tak najavo, že k sebe patria. Šťastné páry majú iné zvyky než nešťastné páry. A to znamená zvyky? Zvyk to je správanie sa, ktoré robíme automaticky a už nemusíme na to vynakladať ani veľké úsilie. Na to, aby sa z vášho správania stal zvyk treba, aby ste danú činnosť opakovali denno denne aspoň 21 dní. Zvyky sa dajú naučiť, dajú sa vypestovať. Tak je to aj so zvykmi šťastných párov.

Vyberte si jeden zo zvykov, ktorý by ste chceli vo svojom partnerstve zaviezť a realizujte ho denno denne po dobu 21 dní. Po tomto čase, ako je vedecky dokázané, by daná činnosť mala byť už vaším automatickým zvykom. A keby sa vám to nepodarilo hneď na prvýkrát, existuje slovo “prepáč”. A ešte jedna rada na záver: naučte sa počúvať jeden druhého.

Ako ste na tom Vy, našli ste niekde priestor a možnosti pre svoj rast ako vedúci alebo manažér ? Ak hľadáte odpovede na podobné otázky, resp. máte záujem investovať do rozvoja seba samého, alebo svojich spolupracovníkov - sme tu pre Vás: TvojKouč.sk

Chcete ešte viac rozvinúť svoje komunikačné, prezentačné, obchodné alebo manažérske zručnosti ? Chcete byť vo svojej pracovnej oblasti a kariére ešte úspešnejší, efektívnejší či sebavedomejší ? Chcete investovať viac do seba a svojho osobnostného alebo kariérneho rozvoja ? Kontaktujte nás, radi Vám poradíme.

coaching for you bratislava

Trénujeme Vás na úspech. Rozviňte svoj osobnostný a odborný potenciál na maximum. Investícia do seba samého je tou najlepšou investíciou. Individuálny prístup, skvelý servis, dlhoročná tradícia - skrátka výnimočný rozvojový program. Naši lektori, tréneri a odborní koučovia sú tu plne pre Vás. Infolinka:  0940 575 609

Najbližšie otvorené školenia | aktuálny kalendárny mesiac


skolenie komunikacia asertivita prezentacia kurz      skolenie ako obchodovat kurzy seminare      skolenie manazerske zrucnosti trening manazerov                               "Komunikačné zručnosti"                                 "Predajno obchodné zručnosti"                        "Manažérske a líderské zručnosti"

Konzultacie

 

TvojKouč.sk | rozvojové centrum®
Záhumenská 13, 841 06 Bratislava
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Info Linka: +421 940 575 609
Web:  www.TvojKouc.sk

soft skills trening skolenie

Výnimočný servis a klientský prístup

Ak máte záujem o odborný kariérny rast či osobnostný rozvoj, ste na najlepšej adrese. Tím spolupracovníkov lektorov, poradcov, školitelov a koučov je pripravený Vaše vedomosti a zručnosti  rozvinúť na maximum. Kurzy a školenia Vám ušijeme na mieru. Kontaktujte nás, sme tu pre Vás. Radi Vám odborne poradíme: +421 940 575 609