slide1 slide3

TvojKouč.sk | vzdelávacie centrum©

Osobnostný, vzťahový a kariérny rozvoj

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

 

V súčasnej dobe vzrastá záujem o koučing (coaching). Škôl koučovania a prístupov v tejto oblasti existuje naozaj veľké množstvo. Koučovanie znamená „hľadanie cesty ako byť vo svojom vlastnom živote spokojnejší, šťastnejší, úspešnejší, aktívnejší ...či ako sa stať vôbec lepším človekom. Každý z nás si tam môže dosadiť ciele, ktoré zodpovedajú jeho jedinečnosti a individualite. Termín koučovanie bol prebratý zo športovej terminológie. Sféra pôsobnosti koučingu sa dnes veľmi rozširuje. Poznáme koučing životný, kariérny, pracovný, vzťahový, business koučing, leadership koučing ...teda pôsobnosť od sféry súkromnej (life coaching) až po manažment, umenie, zdravotníctvo, alebo pracovnú kariéru (carrer coaching).

Pôvodne sa anglické slovo „to coach“ používalo v spojitosti s prepravnými službami a znamenalo niečo ako „preprava z miesta na miesto“ a to majú dnes v definícii takmer všetky prístupy a formy koučingu – teda ukázať klientovi (koučovanému) určitý smer, ciele a možnosti ako ich dosiahnuť.

V koučovaní ide o dialóg, nielen z pohľadu komunikácie. Koučovaný aj kouč sú na partnerskej úrovni. Cieľom kouča je sprevádzať a napomáhať klientovi využiť všetky relevantné zdroje (vnútorné, vonkajšie) na to, aby dosiahol to, čo si naplánuje. Ide teda o rozvíjanie potenciálu. Ide o proces učenia a rastu. Koučing ako proces vychádza z toho že:

  • každý človek ma odpovede na otázky vo svojom vnútri, len nie sú vždy prístupné
    sa týka celého človeka
    v každom z nás je potenciál, ktorý sa prejaví pokiaľ chceme a sme ochotní vziať svoj život viac do svojich rúk
    koučovanie podporuje rozvoj, transformáciu ľudí a vedomý prístup k sebe a životu
    kaučovaný je ten, prináša témy, ciele a je na ňom ako výsledky z procesu koučovania prenesie do vlastnej praxe života
    kouč je ten, kto vytvára bezpečný priestor a inšpiruje k nachádzaniu odpovedí koučovaného, ako svojou osobnosťou, tak používaním profesionálnych koučingových zručností
    je vhodný pre všetkých ktorí chcú na sebe pracovať
    kouč a koučovaný sú si navzájom rovní
    ide o uvedomenie, rozhodovanie, zmenu a akciu pretavenú do praxe života

 

Jeden zo zakladatelov koučingu W.Timothy Gallwey definoval tento proces ako „premenu potenciálu na výkon tím, že odstraňuje prekážky stojace medzi celkovým výkonnostným potenciálom človeka a jeho skutočnými pracovnými výkonmi: V=P-I. Pre koho teda koučing je ? Je pre každého, kto je ochotný na sebe pracovať, má záujem rásť, vzdelávať sa a je ochotný vydať sa na novú cestu sebapoznania spoločne s profesionálom – koučom / poradcom. Vyžaduje to ochotu pozerať sa na veci z nových uhlov pohľadu, vystúpiť zo zóny komfortu a mať chuť a vôľu vyzkúšať nevyšlapané nové cesty.

V Slovenskej republike dnes existujú tri profesné združenia koučov: EMCC (European Mentoring and Coaching Council), ICF (International Coach federation) a SAKO (Slovenská asociácia koučov). Napriek tomu, že každá z nich má svoje vlastné štandardy, kompetencie a etické kódexy, vychádzajú tieto dokumenty zo spoločných princípov koučovania.

Chcete sa dozvedieťv tejto oblasti viac ? Našli ste niekde priestor a možnosti na ďalší rozvoj a rast ? Ak hľadáte odpovede na podobné otázky, resp. máte záujem investovať do vlastného sebarozvoja - sme tu pre Vás: TvojKouč.sk

Chcete ešte viac rozvinúť svoje komunikačné, prezentačné, obchodné alebo manažérske zručnosti ? Chcete byť vo svojej pracovnej oblasti a kariére ešte úspešnejší, efektívnejší či sebavedomejší ? Chcete investovať viac do seba a svojho osobnostného alebo kariérneho rozvoja ? Kontaktujte nás, radi Vám poradíme.

coaching for you bratislava

Trénujeme Vás na úspech. Rozviňte svoj osobnostný a odborný potenciál na maximum. Investícia do seba samého je tou najlepšou investíciou. Individuálny prístup, skvelý servis, dlhoročná tradícia - skrátka výnimočný rozvojový program. Naši lektori, tréneri a odborní koučovia sú tu plne pre Vás. Infolinka:  0940 575 609

Najbližšie otvorené školenia | aktuálny kalendárny mesiac


skolenie komunikacia asertivita prezentacia kurz      skolenie ako obchodovat kurzy seminare      skolenie manazerske zrucnosti trening manazerov                               "Komunikačné zručnosti"                                 "Predajno obchodné zručnosti"                        "Manažérske a líderské zručnosti"

Konzultacie

 

TvojKouč.sk | rozvojové centrum®
Záhumenská 13, 841 06 Bratislava
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Info Linka: +421 940 575 609
Web:  www.TvojKouc.sk

soft skills trening skolenie

Výnimočný servis a klientský prístup

Ak máte záujem o odborný kariérny rast či osobnostný rozvoj, ste na najlepšej adrese. Tím spolupracovníkov lektorov, poradcov, školitelov a koučov je pripravený Vaše vedomosti a zručnosti  rozvinúť na maximum. Kurzy a školenia Vám ušijeme na mieru. Kontaktujte nás, sme tu pre Vás. Radi Vám odborne poradíme: +421 940 575 609